Dodik: Željka Cvijanović je muško, Govedarica je "ona ženska stvar"

Radiosarajevo.ba
Dodik: Željka Cvijanović je muško, Govedarica je "ona ženska stvar"
PrtScr / Cvijanović i Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i kandidat stranke čiji je predsjednik (Saveza nezavisnih socijaldemokrata - SNSD) nastavio je voditi predizbornu kampanju vrijeđanjem - a, ako ne vrijeđa onda ili pokušava pjevati ili pokušava pričati viceve.

Pa je tako na jednom od posljednih skupova, što je zabilježeno na snimku i objavljeno na YouTubeu, banjalučki samoproklamovani vožd kazao:

"Ja. Svjedočim. I garantujem da je Željka Cvijanović veći Srbin od Govedarice (Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika RS-a). I reću vam još nešto. U političkom smislu veći je muškarac od njega. On je baš ona ženska stvar."

Dakle, u svega 31 riječ, Dodik je, ne samo zaboravio na rodnu ravnopravnost - pa je Željka Srbin, a ne Srpkinja i pritom je u političkom smislu "muško", jer u Dodikovom svijetu valjda samo muškarci znaju savladati političko umijeće - već je i političkom oponentu kazao da je "ona ženska stvar".

Eksplozija primitivizma, reklo bi se.

Pogledajte ovo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije