Američki YouTuber prošetao Zagrebom i opisao razlike između Hrvata i Srba

Radiosarajevo.ba
Američki YouTuber prošetao Zagrebom i opisao razlike između Hrvata i Srba
Amerikanac, koji je 2010. godine u Srbiju došao na odmor od dvije nedjelje, odlučio je preseliti se ovdje preseli, posjetio je Zagreb i iz svoje perspektive opisao razlike i sličnosti između Hrvata i Srba.

Charles Cather na svom YouTube kanalu redovno izvještava iz Srbije i Amerikancima koji ga prate pruža uvid u svakodnevni život na drugom kraju svijeta.

Tokom života u Srbiji posjetio je Hrvatsku više puta, a razgovarao je sa studentima u Zagrebu i Osijeku.

Za njega, ljudi iz ove regije su istog mentaliteta - "ljubazni, gostoljubivi i prijatni". Kaže da je stekao utisak da su problem starije generacije, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

Kao problem svih zemalja bivše Jugoslavije koje je posjetio naveo je korupciju, s obzirom na to da je iste stvari slušao od studenata u više zemalja.

Neprijatno ga je iznenadilo i koliko je Osijek prazan uveče, ali i to što u Zagrebu nije mogao naći menjačnicu, kao ni kinesku radnju. Uporedio je i sitne razlike u jeziku, a pozitivno ga je iznenadio manji broj kladionica u odnosu na Srbiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije