Ako vozite električni romobil: Upozoravajući snimak koji morate vidjeti

J. M.
Ako vozite električni romobil: Upozoravajući snimak koji morate vidjeti

Električni romobili za krako vrijeme stekli su veliku popularnost na ulicama europskih gradova pri čemu izuzetak nije ni Sarajevo.

No, s rastom broja ovakvih vozila javlja se sve više problema, prije svega vezanih uz sigurnost, kako vozača romobila tako i onih s kojima dijele saobraćajnice - pješaka i biciklista.

Već su zabilježene brojne nesreće ali i nekoliko smrtnih slučajeva. Snimak koji je načinjen u Moskvi 5. septembra (iako je na zapisu drugi datum) pokazuje jednu od tipičnih nesreća električnih romobila.

Na snimku se vidi udes električnog romobila na kojem su dvojica muškarca. Oni su velikom brzinom naletjeli na ivičnjak i pali s romobila. Jedan od njih završio je u bolnici s teškim povredama.

I u Moskvi je sve više električnih romobila, a naročito je popularno njihovo iznajmljivanje. Tamošnji eksperti upozoravaju da vozači romobila nisu svjesni opasnosti: Ivičnjak visine svega nekoliko centimetara predstavlja betonski zid za ovakva vozila!

Da na ivičnjaku treba drastično usporiti pokazao je na snimku vozač koji je nekoliko sekundi ranije prošao bez ikakvih problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije