Ajkula napala ronioce: Dvojica teško povrijeđena, jedan ostao bez stopala

Fena
Ajkula napala ronioce: Dvojica teško povrijeđena, jedan ostao bez stopala
Foto: Pixabay / Velika bijela ajkula

Dvoje britanskih turista teško je povrijeđeno u napadu ajkule na popularnom odmaralištu u Australiji.

Muškarci, starosti 22 i 28 godina, plivali su na otoku Whitsunday u Queenslandu kada su napadnuti u utorak, javio je BBC.

Ajkula je starijem muškarcu odgrizla stopalo, a drugi turista zadobio je teške povrede na nozi, saopćeno je iz bolnice gdje se turisti nalaze na liječenju.

Brodom su prevezeni na obalu i tamo im je ukazana urgentna pomoć, prije nego što su u stabilnom stanju prevezeni u bolnicu.

Vlasti su navele da su obojica turista britanski državljani i da su ronili u sklopu izleta na ostrva.

"Ajkula je napala prvo jednog muškarca, otplivala, pa se vratila i napala drugog", rekla je glasnogovornica službe hitne pomoći u Queenslandu.

Napad se dogodio u Hooks Passageu, udaljenom oko 10 kilometara gdje je prošlog novembra u Australiji muškarac smrtno stradao od ugriza morskog psa. Na ovim ostrvima su se dogodila dva napada u roku od 24 sata u septembru prošle godine. Obje žrtve su preživjele, mada je jednoj od žrtava, 12-godišnjoj djevojčici, kasnije amputirana noga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije