Vrijedi ih posjetiti: Netaknuta ljepota europskih Havaja

Radiosarajevo.ba
Vrijedi ih posjetiti: Netaknuta ljepota europskih Havaja
Screenshot / Azorski otoci
Portugalski Azorski otoci su krajnji obod Europske unije. Nalaze se na 1.500 kilometara od Lisabona i ne zovu ih bez razloga Europski Havaji.

Poslije dva sata leta iz Lisabona se stiže na Sao Miguel.

Azorski otoci - undefined

Azorski otoci

S obzirom da je Ryanair uveo linije do Azorskih otoka, karte se mogu naći za relativno malo novca, iz Lisabona koštaju oko 38 eura, piše portal Noizz.

Azorski otoci - undefined

Azorski otoci

Azorski otoci su vulkanskog porijekla i prije mnogo vijekova su bila aktivni vulkani, pa su puna nevjerovatnih prizora. Tu su staze za planinarenje pored jezera, uličice sa mozaicima od crno bijelog kamenja, mnogo zelenila,...

Agencije nude ture na kojim ćete vidjeti kitove i delfine i one koštaju oko 50 eura. S obzirom da turistički nije ekslpoatisano i cijene su umjerene, kafa je jedan euro.

Azorski otoci - undefined

Azorski otoci

Život bez žurbe, stresa i ljubazni ljudi, Azorski otoci čine svijetom za sebe. Sama obala je prilično zapuštena, ali čim mrdnete ka selima zapljusnut će vas utisak uređenosti i ljepote.

Na sajtu azoresgetaways postoji sedmodnevni aranžman u SPA resortu s pet zvjezdica za 369 eura.

Azorima dominiraju plava i zelena boja, jezera u uspavanim kraterima, vodopad, plantaže čaja, termalni izvori, pećine, delfini, kitovi...priroda u svom najljepšem obliku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije