Vreline u Sarajevu: Građani traže spas u hladovini

Radiosarajevo.ba
Vreline u Sarajevu: Građani traže spas u hladovini
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Visoke temperature ne popuštaju, građani traže spas u hladu i osvježenjima.

Žuti meteoalaram upaljen je u našoj zemlji, ali to nije spriječilo Sarajlije da prošetaju i uživaju u pravom ljetnom danu.

 Sutra je u našoj zemlji najavljeno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje postepeni porat oblašnosti, a u veernjim satim u Bosni mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni.

Srijeda: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi ili slaba i povremena kiša. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu od 29 do 34 stepena.

Četvrtak: U Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije