Umjetnički penthouse okupan suncem Praga

Radiosarajevo.ba
Umjetnički penthouse okupan suncem Praga
Foto: Kucastil.rs / Prelijepi penthouse u centru Praga
Panoramski pogled na novi dio Praga i prelijep enterijer ispunjen brojnim umjetničkim djelima čine ovaj stan izuzetnim prostorom za život.

Otvaramo vam vrata zadivljujućeg stana-galerije.

Posljednja dva sprata vremešne zgrade iz 19. vijeka zauzima zadivljujući stan iz kojeg se pruža panoramski pogled na novi dio Praga.

Suncem okupan penthaus prostire se na 421 metar kvadratni, a za izgled njegovog enterijera ispunjenog umjetničkim djelima zaslužan je Leoš Válka, osnivač centra za savremenu umjetnost DOX, piše Kućastil.rs.

Poput prave umjetničke galerije, stan sadrži brojna djela izložena na bijelim zidovima, kao i spektakularan stakleni luster koji je kreirao češki dizajner Bořek Šípek.

Penthaus je prekriven masivnim staklenim krovom koji omogućava prodor prirodne svjetlosti, a njegova prozračnost i lakoća dodatno su naglašeni svijetlom tavanicom i zidovima, kao i velikim otvorenim prostorijama duple visine.

Na donjem nivou stana smještene su još dvije spavaće sobe, kuhinja, zatvoren balkon i zimska bašta.

Prostor je osavremenjen i pametnim kućnim sistemima kao što su žaluzine na daljinsko upravljanje i sistem koji automatski zatvara prozore u slučaju nevremena, a opremljen je i Bang & Olufsen zvučnim sistemom.

Dvije bronzane pume skulptora Mičela Gabriela nadgledaju prostran dnevni boravak sa vrha lebdećeg drvenog stepeništa.

Vijugave stepenice vode ka spavaćoj sobi i spektakularnoj krovnoj terasi odakle se pogled prostire na krovove i tornjeve češke prijestonice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije