U šumarku skrivenom, medvjeda je malih dom: Šokirani Finac snimio ples medvjedića

Radiosarajevo.ba
U šumarku skrivenom, medvjeda je malih dom: Šokirani Finac snimio ples medvjedića
Foto: Valtteri Mulkahainen / Čudesni, preslatki ples

Finski nastavnik Valtteri Mulkahainen iz Sotkama svoje slobodno vrijeme posvetio je umjetnosti fotografiranja.

Proteklih šest godina, ovaj nastavnik fizičkog slobodno vrijeme provodi slikajući tajne i magiju finskih šuma, no, u jednoj šetnji, zabilježio je nešto istinski bajkovito

Valtteri je prije nekoliko godina planirao istraživati finsku tajgu oko grada Martinselkonena. Dok je šetao područjem, primijetio je medvjedicu kako dolazi na manju čistinu s mladuncima. 

"Medvjedići su se ponašali kao mala djeca. Igrali su se, bilo je i tu i prijateljskog hrvanja. Imao sam osjećaj da stojim ispred dječijeg parka. U jednom trenutku, uspravili su se, stali na stražnje noge i počeli se gurati. Nevjerovatno, ali izgledalo je kao da plešu", ispričao je šokirani Valtteri poslije, dodavši kako je u početku bio siguran da mu se sve priviđa. 

Inače, medvjedi, njih malo više od vije hiljade, žive svugdje u finskim šumama, osim na Åland otočju. Većina živi na istoku zemlje i Laplandu, no fascinira to što je Valtteri uspio zabilježiti njihovu igru jer se medvjedi trude izbjegavati ljude. Kako se otkrilo, čim nas "nanjuše", u većini situacija medvjedi se odmah povlače...

Uživajte u ovoj predivnoj fotogaleriji...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije