U jeku pandemije: Redovi studenata ispred Pravnog fakulteta u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
U jeku pandemije: Redovi studenata ispred Pravnog fakulteta u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pravni fakultet u Sarajevu

Redovi studenata koji čekaju ispred Pravnog fakulteta, bez držanja socijalne distance, u jeku pandemije koronavirusa fotografija je koja je danas zabilježena u Sarajevu, gradu koji je postavio rekord u broju oboljelih.

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo zaraženih je 225 osoba, a dvoje je preminulo.

Zbog toga je slika mladih ispred fakulteta šokirala mnoge. Maske imaju, ali mjera držanja socijalne distance od dva metra nije ispoštovana.

U toku je upisni rok za novu studentsku godinu na Univerzitetu u Sarajevu, a na Pravnom fakultetu traje od 20. do 26. oktobra.

Reporterska ekipa portala Radiosarajevo.ba razgovarala je sa studentima koji su polako počeli da gube stpljenje.

Većina njih smatra da se u vrijeme pandemije trebao organizirati online upis.

"Stojimo ovdje pod maskama već tri sata. Socijalne distance nema, guramo se i čekamo kad ćemo doći na red. Svi studenti moraju da dođu na fakultet i da kupe upisne listove za naredni semestar. Bojim se da ovdje ima sigurno onih koji su u bili u doticaju s koronom, možda nemaju simptome, ali osjećam se baš nezaštićeno. Mogao se napraviti neki red i mjere prilikom upisa jer dolazi mnogo studenata koji da bi se upisali moraju proći i obići pola grada sa papirima, biti na raznim šalterima. Ne bi bilo čudno da se napravi klaster", kazala je za Radiosarajevo.ba jedna studentica koja je željela ostati anonimna.

Iako na stranici fakulteta piše da se upis vrši od 10 do 12 sati, studentska služba je radila do 14.

U fotogaleriji pogledajte šta smo danas zabilježili ispred Pravnog fakulteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije