Toper, Yassa, Elan: Pogledajte kako je izgledala Retro trka na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Toper, Yassa, Elan: Pogledajte kako je izgledala Retro trka na Bjelašnici
Foto: Pansion Staza / Retro trka 2020

Na Bjelašnici je ovog vikenda održana originalna Retro skijaška utrka. 

Najecatelji su se na startu pojavili u skijaškoj opremi i garderobi koja se koristila prije 1990-tih. Brendovi kojih se danas sjećamo s nostalgijom - Toper, Elan, Yassa - mogli su se vidjeti u subotu navečer kod Pansiona Staza koji je glavni organizator ove, sada već tradicionalne utrke.

Bilo je i uspomena sa 14. Zimskih olimpijskih igara koje su se 1984. godine održale u Sarajevu, poput kostima za otvaranje ZOI koji je nosila jedna natjecateljica, ili trenerke sa znakom pahiljice koju je za tu večer odabrao DJ. Glavni eksponat bile su stare drvene Clipper skije.  

"Takmičilo se u dvije kategorije: "Vrijeme" odnosno trka na retro skijama, te "Retro look".  Pobjednici u kategoriji Retro look su Tanja Cerić i Tarik Pilav, dok je u kategoriji "Vrijeme" pobijedio Emir Smajević", potvrdio je za Radiosarajevo.ba Vedad Kasumagić, organizator utrke. Osim njega, u sastavu žirija bili su još i Samir Smajić, prošlogodišnji pobjednik, te Dženamir Abaza, doajen bh skijanja i alpinizma. 

Voditelj programa bio je Zenit Đozić, a nakon utrke sve prisutne zabavljao je DJ Pillaw. Generalni pokrovitelj Retro trke 2020 je Grad Sarajevo, a medijski pokrovitelj Radiosarajevo.ba.  Organizatori najavljuju nove zanimljive događaje do završetka ovogodišnje ski sezone. 

 U našoj fotogaleriji pogledajte kako divna atmosfera je vladala u subotu navečer kod Pansiona Staza na Bjelašnici.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije