Stara vremena: Ljeto u Zagrebu uz retro vremeplov za turiste

AA
Stara vremena: Ljeto u Zagrebu uz retro vremeplov za turiste

Kraj jula i početak avgusta vrijeme je odlaska na godišnje odmore, tako da su brojni Zagrepčani van grada, ali sve veći broj turista obilazi gradski centar u kojem su im priređeni različiti programi. U sklopu "Ljeta u Zagrebu" na Gornjem gradu posjetiteljima je upriličen pravi retro vremeplov.

Stari "fićek" pripremljen za odlazak na godišnji odmor iz vremena kada je bio standardni građanski auto, s koferima, starom "demižonkom" i gitarom privezanima na krovu te parkiran na mjestu s pogledom na tornjeve Zagrebačke katedrale prizor je uz kojega se strani turisti redovino fotografiraju.

"Znam da sam mali i presladak, fotografiraj se, ali me ne diraj jer sam star", ispisano je na engleskom jeziku na starom fićeku koji služi za poziranje.

U blizini su i drugi predmeti iz vremena bivše Jugoslavije koji pričaju priču Zagrepčana iz ovog perioda u godini, kada se odlazilo na godišnje odmore u radnička odmarališta u "fićekima" ili "stojadinima" u kojima se vozila kompletna porodica.

Moguće se fotografirati i uz stari metalni umivaonik, a tu su i retro teniski reketi, role, bicikli, radioprijemnici i ostali retro rekviziti koji obogaćuju turističku ponudu Zagreba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije