Šta ako niste upisali željeni fakultet? Rješenje uvijek postoji

Sponzorisani tekst
Šta ako niste upisali željeni fakultet? Rješenje uvijek postoji
Foto: LINK group / Ilustracija

Ukoliko niste uspjeli da upišete željene studije, ne očajavajte. Novi upisni rok uskoro počinje, a slobodnih mjesta još uvijek ima na perspektivnim studijskim programima koji vam mogu omogućiti siguran posao i odličnu zaradu.

Ilustracija - undefined

Foto: LINK group: Ilustracija

Kao i svake godine, prvi upisni rok, koji je nedavno završen na fakultetima i visokim školama širom Bosne i Hercegovine, uticao je na različito raspoloženje kod onih koju su ostali iznad i ispod "crte". Međutim, važno je istaći da svi koji nisu postigli željene rezultate u ovom upisnom roku imaju novu priliku da već tokom jula upišu studije.

Podignite glavu i pripremite se za novu šansu

Najgore što u ovom momentu možete da uradite jeste da demotivišete sebe. Posebno ako se uzme u obzir da vašu budućnost neće odrediti činjenica u kojem roku ste upisali željeni fakultet ili visoku školu, već uspjeh koji ostvarite tokom studija.

Razmislite koliko je danas uspješnih ljudi nekada bilo u istoj situaciji kao i vi. Sjetite se čuvene izreke koja kaže: Nije važno koliko puta ste pali, već koliko puta ste ustali i pripremite se za prave izazove koji tek slijede.

Ilustracija - undefined

Foto: LINK group: Ilustracija

Razmislite još jednom koje je idealno zanimanje za vas

Da biste izabrali idealno zanimanje kojim ćete se baviti u budućnosti, važno je da vodite računa o nekoliko faktora. Najvažniji među njima jesu vaša interesovanja, ali i perspektiva oblasti u kojoj ćete graditi karijeru. Od vaših interesovanja će zavisiti sa kolikim oduševljenjem ćete čekati svaki sljedeći radni dan, međutim, perspektiva sektora za koji se školujete u velikoj će mjeri odlučiti da li ćete za tako nešto uopšte dobiti šansu.

Iz tog razloga dobro razmislite koja će vam oblast omogućiti da bez poteškoća pronađete posao na kojem ćete imati priliku da iskažete svoj talenat, ali i da dođete do odlične zarade. Kada se odlučite za oblast u kojoj imate realne šanse za započinjanje uspješne karijere, preostaje vam da pronađete poziciju, odnosno zanimanje koje odgovara vašim interesovanjima.

Ovo su najperspektivnije oblasti u kojima je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta

Za početak, najvažnije je da dobro istražite tržište i proučite u kojima oblastima vas očekuju najveće mogućnosti za pronalazak dobrog posla.


Nije novost da su informacione tehnologije ubjedljivo najperspektivnija oblast, a široke mogućnosti pružiće vam i studije ekonomije, jer su ovi stručnjaci potrebni gotovo svakoj kompaniji bez obzira na njihovu djelatnost. Ipak, ono što možda niste znali jeste da upravo na ovim odsjecima možete da započnete studije i u drugom upisnom roku.

Upis je u toku – postanite IT inženjer ili diplomirani ekonomista

Ljetnji upisni rok otvoren je na Visokoj školi za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo (ITEP), gdje se tokom trogodišnjih ili četvorogodišnjih studija možete obrazovati upravo za najtraženija zanimanja današnjice. Studiranje po najmodernijim uslovima omogućiće vam da usvojite savremena praktična znanja koja odmah po završetku obrazovanja možete primijeniti na realnim projektima.

Uz takvu stručnost, status diplomiranog IT inženjera ili diplomiranog ekonomiste, ali i uz perspektivu koje ima zanimanje za koje se školujete, odlično plaćen posao uvijek će biti vaša realnost. Za više informacija o aktuelnom upisnom roku posjetite sajt ITEP visoke škole ili pozovite broj 051/303-527. Požurite, broj slobodnih mjesta za upis na najtraženije studije je ograničen.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije