Sarajevo prodisalo: Pogledajte prelijepu panoramu grada na Miljacki

Radiosarajevo.ba
Sarajevo prodisalo: Pogledajte prelijepu panoramu grada na Miljacki
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Nakon maglovitih dana i smoga tokom kojih se glavni grad Bosne i Hercegovine našao u vrhu ljestvice najzagađenijih gradova u svijetu, Sarajevo je konačno prodisalo. 

Danas će u našoj zemlji prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili večernjim satima moguća je slaba kiša. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 °C. U Sarajevu prije podne malo do umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana i dio večeri je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 8 °C.

Bioprognoza: Uz slabije padavine i povremeno tmurno vrijeme, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su nešto jače tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će se opšta slika postepeno poboljšavati, sa porastom temperatura zraka, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti u drugom dijelu dana.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba je prošetao glavnim bh. gradom i zabilježio lijepe prizore.

Kako je danas izgledalo Sarajevo, pogledajte u galeriji fotografija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije