Sarajevo: Nakon karantene medvjedica Aida uživa u igri

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nakon karantene medvjedica Aida uživa u igri
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Medvjedica Aida prije mjesec stigla u RZC Pionirsku dolinu

Medvjedica Aida koja je prije mjesec stigla u RZC Pionirsku dolinu i zoo vrt, vrlo veselo i razigrano mladunče uživa u svojim svakodnevnim igrarijama i ljubavi koju joj pružaju zaposlenici zaduženi za brigu o njoj.

Postala je i velika miljenica posjetilaca rekreativno - zabavnog centra, a oni najmlađi znaju joj i ime, kao i priču zbog čega je polovinom maja stigla u Pionirsku dolinu, kao jedino mjesto gdje joj je mogla biti pružena šansa da preživi.

„Mjesečni karantin u kojem je osnovno bilo hoće li mladunče mrkog medvjeda, staro oko tri mjeseca, neuhranjeno, bez majke, uopšte preživjeti i osamostaliti se završen je uspješno, a Aida se sada u potpunosti prilagodila. Tri puta je teža nego kada je stigla u Pionirsku dolinu, prema posljednjem vaganju već ima preko 12 kilograma, a veterinarske pretrage urađene tokom 30 dana pokazuju i da je zadovoljavajućeg zdravstvenog stanje“, javljaju iz KJKP Park.

Aida je, nakon karatina, dobila i potpuno novi dom, sa velikim dvorištem, a tokom dana najviše vremena provodi upravo u igri s vodom, šarenim igračkama, te trčkaranju i izležavanju po travi. Njene igrarije sada mogu vidjeti i posjetioci koji dođu, a kao i svako mladunče Aida je najveselija kada joj u posjetu dođu djeca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije