Sarajevo kao nekada: Olimpijski duh se vratio u Dolinu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo kao nekada: Olimpijski duh se vratio u Dolinu
Foto: Admir Kuburović / Sarajevo pred otvaranje EYOF-a

"Između planina, u srcu doline, ima jedan grad, raj'voSa mu je ime.."

U grad Vučka, žičare, planine vratio se olimpijski duh. Nije on nikada ni otišao, Sarajevo je bilo i uvijek će biti olimpijski grada. Danas se taj duh samo osjeti više. Mladi olimpijci stigli su u grad... Ulice su pune, ljudi, različitih nacija i narodnosti, ali opet samo ljudi. Istih, od krvi i mesa.

Sve ih spaja ljubav, ljubav prema sportu, ljubav prema olimpijskim vrijednostima, poštovanje i uvažavanje drugih i drugačijih. Baš kao što je to rekao osnivač modernih olimpijskih igara francuski humanista Pierre de Coubertin.

"Najvažnije na Olimpijskim igrama nije pobijediti, nego sudjelovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobjeda nego borba. Velik je čovjek onaj tko ne osvaja nešto bez časne borbe."

Čast, poštenje, a samim tim, uvažavanje drugih, ljudi svih vjera, nacija, boje kože. Jednom riječju - ljubav.

Lijepo je danas biti Bosanac i Hercegovac, Sarajlija. Lijepo je danas biti u Sarajevu i prošteti gradom. Prošetajte i vi s nama u našoj fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije