Pronađi razlike: Fotografije poznatih glumaca i dvojnika kaskadera

Radiosarajevo.ba
Pronađi razlike: Fotografije poznatih glumaca i dvojnika kaskadera
Boredpanda / Scarlett Johansson (Black Widow) i dvojnica Heidi Moneymaker
Kaskaderi su tihi heroji iz sjene koji se bacaju na glavu, neumorno vježbaju i rade sve u svojoj moći kako bi u filmu glavni glumci bili prikazani što realnije.

Sve smo to znali od ranije.

Ipak, galerija fotografija objavljena na online magazinu Bored Panda dodatno je bacila svjetlo na čitavu ovu, u filmskoj industriji uobičajenu situaciju. S

Sličnosti između zvijezda i njihovih anđela čuvara sa seta često su toliko nevjerovatno velike da mnogi ne prave razliku između "pravih i krivih".

Chris Hemsworth (Thor) i dvojnik Bobby Holland

Chris Hemsworth (Thor) i dvojnik Bobby Holland - undefined

Bobby je ozbiljan hollywoodski igrač i osim Hemswortha već je radio s Tomom Cruiseom i još nekim slavnim osobama, a samo pri snimanju Thora povrijedio je disk, prepone i rebra. 

Mark Ruffalo (Hulk) i dvojnik Anthony Molinari

Mark Ruffalo (Hulk) i dvojnik Anthony Molinari - undefined

Sedam godina mlađi Molinari prati Ruffala i po ostalim setovima, a fizička sličnost među ovom dvojicom nakon dodatne prilagodbe za uloge često je frapantna.

Chris Evans (Captain America) i dvojnik Sam Hargrave

Chris Evans (Captain America) i dvojnik Sam Hargrave - undefined

Sam je još jedan iskusni stunt koordinator, a samo u posljednje vrijeme spašavao je akcijske scene u Avengersima, Deadpool dvojci, Atomic Blonde, Thor: Ragnarok, Suicide Squad…

Andrew Garfield (Spider-Man) i dvojnik William Spencer

Andrew Garfield (Spider-Man) i dvojnik William Spencer - undefined

Bivši skejter zavidnog skilla zamijenio je kalifornijske parkove i hangare nešto glamuroznijim hollywoodskim pozornicama i Andrew mu na tome zahvaljuje.

Sebastian Stan (Winter Soldier) i dvojnik James Young

Sebastian Stan (Winter Soldier) i dvojnik James Young - undefined

James je također čest gost odjavnih creditsa, a u njegovom slučaju poznavanje borilačkih vještina i prijatelj u Hollywoodu bili su presudni.

Anthony Mackie (Falcon) i dvojnik Aaron Toney

Anthony Mackie (Falcon) i dvojnik Aaron Toney - undefined

Aaron je u kaskaderskom biznisu već 15 godina i imao je ulogu u gotovo 100 filmova i TV serija, a 40-godišnji Mackie unatoč vrlo dobroj formi nužnoj za Falcona, rado će prihvatiti pomoć u akrobacijama i potencijalno opasnim situacijama.

Scarlett Johansson (Black Widow) i dvojnica Heidi Moneymaker

Scarlett Johansson (Black Widow) i dvojnica Heidi Moneymaker - undefined

Bivša 40-godišnja gimnastičarka iz Kalifornije u top je formi, a prvo iskustvo pred kamerama zabilježila je još krajem 90-ih.

Dave Bautista (Drax) i dvojnik Rob de Groot

Za Bautistu i slične gromade sa znanjem borilačkih vještina uvijek će biti ponešto štemerskih uloga, a isto vrijedi i za njihove dvojnike. Konkretno, Rob de Groot osim u aktualnom Avengers: Infinity War, Davea je spašavao i u lanjskim blockbusterima Blade Runner 2049 te Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Dave Bautista (Drax) i dvojnik Rob de Groot - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije