Posljednje zbogom velikom Stanu Leeju: Dirljive ilustracije umjetnika

Radiosarajevo.ba
Posljednje zbogom velikom Stanu Leeju: Dirljive ilustracije umjetnika
Foto: Wokesloth.com / Dirljive ilustracije umjetnika - posljednji pozdrav velikom autoru

Jedan od šefova Marvel Comicsa Stan Lee umro je u 95. godini. Lee je umro u ponedjeljak, 12. novembra. Stan se zajedno sa svojim kreativnim partnerom Jack Kirbyjem smatra za jednog od pokretača modernih stripova. On je stvorio skoro sve Marvelove najpoznatije superheroje, a bio je uključen i u ekranizaciju popularnih stripova.

In memoriam / Umro jedan od najpoznatijih autora stripova Stan Lee

Excelsior! / Svijet se oprašta od genija: Stan Lee je znao kako da nas pretvori u djecu

"Sve što sam pokušavao kroz sve priče prikazati je da postoji dobro u ljudima i da će uvijek postojati izbor, protiv kojeg ćemo se morati boriti bez obzira na sve", govorio je Stan Lee.

Iza sebe je ostavio armiju fanova, ali i zaostavštinu koja neće biti zaboravljena. Utjecao je na brojne strip-autore, crtače, redatelje... 

Zadnje riječi koje je uputio jednom kolegi su bile da mu čuva sina – iako sina nije imao, podrazumijeva se da je mislio na Spidermana jer je njega napravio po liku sina o kojem je maštao.

U našoj fotogaleriji možete pogledati kako su se brojni umjetnici dirljivim ilustracijama oprostili od slavnog Leeja, tate Spidermana, Hulka, Iron Mana, Black Panthera...

Dirljive ilustracije umjetnika - posljednji pozdrav velikom autoru - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije