Predivan kalendar: Policijski psi u humanoj misiji

Radiosarajevo.ba
Predivan kalendar: Policijski psi u humanoj misiji
Foto: Bored Panda / Veoma dobri policijski psi i njihovi vodiči policajci su se udružili u humanoj misiji tako što su se fotografisali za kalendar

Veoma dobri policijski psi i njihovi vodiči policajci su se udružili u humanoj misiji tako što su se fotografisali za kalendar, piše Bored Panda.

Policijski narednik vankuverske policije - Mike Anfield je počeo štampati kalendare još davne 2009. godine u čast preminule supruge Constable Candy Anfield koja je izgubila životnu bitku zbog raka dojke 2004. godine. Iako je Anfield sada umirovljeni policajac, nije se prestalo s fotošutingom i štampanjem kalendara.

Novac od prodaje kalendara na kojima se nalaze policijski psi i njihovi vodiči ide u Fondaciji za rak i i B.C. dječijoj bolničkoj fondaciji.

Anne-Marie Clark iz Policijskog odjela Vancuvera u Kanadi navela je da psi prate instrukcije svojih vodiča tokom fotografisanja i da su tom prilikom bili sjajni:

"Možete vidjeti njihovu osobnost kroz fotografije. Pas Brando je zaista cool i tako i izgleda sa sunčanim naočalama. Bailey voli pauzirati u lokalnom kafiću. Jack svoj posao shvata ozbiljno i odlučan je da dođe do istine kada se ispituje osumnjičena osoba!"

Navela je da imaju 15 psećih timova, a svaki tim čini policijski pas i njegov vodič policajac. Clark je navela da su jako važan segment u policiji.

Ovaj sjajni kalendar košta 15 dolara i može se naručiti iz bilo kojeg dijela svijeta na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije