Pogledajte u kakvoj raskoši na Ibizi su ljetovali Meghan i Harry

Radiosarajevo.ba
Pogledajte u kakvoj raskoši na Ibizi su ljetovali Meghan i Harry
Foto: Profimedia/IMP Features / Vila Sa Calma na Ibizi

Ne morate biti član neke kraljevske porodice, ali morate imati podeblji novčanik ukoliko želite ljetovati u vili u kojoj je nedavno vojvotkinja Meghan, supruga britanskog princa Harryja, proslavila 38. rođendan, piše Slobodna Dalmacija.

Mladi kraljevski par je s tromjesečnim sinčićem Archiejem proveo sedmicu dana u luksuznoj vili na Ibizi, a to zadovoljstvo košta 120.000 eura. U toj su vili odsjedali i legendarni Paul McCartney i DJ David Guetta.

Vila Sa Calma na imanju Vista Alegre nedaleko mjesta Es Cubells na jugozapadnoj obali španjolskog otoka, između ostalog ima 50 metara dugi bazen s pogledom na more, sedam spavaonica, teretanu, jacuzzi, veliku terasu s natkrivenim prostorom za blagovanje, ured...

Bogatim i slavnim koji odsjedaju u toj i sličnim vilama, na raspolaganju su kućni menadžer, osoblje za održavanje, konobarica, Range Rover s vozačem i noćna zaštitarska služba. Na zahtjev se mogu dobiti i usluge barmena, kozmetičarki, masera, dadilja, osobnih trenera i instruktora joge, kao i iznajmiti jahtu s posadom.

Usprkos brojnom lokalnom osoblju, prema tvrdnjama ljudi povezanih uz luksuznih kompleks, Meghan i Harry su doveli vlastitog kuhara koji se brinuo za njihovu prehranu tokom boravka na Ibizi, a navodno su angažirali dodatne španske zaštitare uz one koji su doletjeli s njima iz Engleske.

Meghan i Harry su izazvali žestoke kritike javnosti nakon što se doznalo da su na taj odmor na Ibizi, a nekoliko dana kasnije i na trodnevni boravak u Nici u vili muzičke legende Eltona Johna, putovali privatnim avionima.

U samo 11 dana četiri puta su letjeli luksuznim privatnim avionima koji emitiraju sedam puta više ugljičnog dioksida po osobi nego komercijalni letovi, a istovremeno se predstavljaju kao žestoki borci za zaštitu okoliša i spašavanje planete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije