Motorno ulje umjesto bidermajera: Par iz Slovenije se vjenčao na motorijadi

Radiosarajevo.ba
Motorno ulje umjesto bidermajera: Par iz Slovenije se vjenčao na motorijadi
Ljubav zaista ne poznaje granice i svakodnevno se uvjeravamo u ovu tvrdnju, a jedna od potvrda stigla je ovih dana i iz Hercegovine, gdje su se Darja Gubenšek i Iztok Štih vjenčali na motorijadi.

Ova par iz Slovenije svoju desetogodišnju vezu odlučio je krunisati brakom na 18. Moto vikendu u Trebinju, a mlada je, u skladu sa cjelokupnom manifestacijom, umjesto bidermajera bacala motorno ulje, prenosi Moja Hercegovina.

"Ne mogu da opišem kako se osjećam. Fenomenalno je što sam se vjenčala na moto skupu u lijepom Trebinju. Ovdje je sve mnogo opuštenije, nema dosadnih običaja kao u Sloveniji i jako sam srećna”, rekla je mlada vidno uzbuđenja nakon vjenčanja.

Mladoženja Iztok Štih kaže kako je iz šale predložio da se vjenčaju u Trebinju.

"Iz šale sam predložio da se vjenčamo ovdje, a onda su nam iz Trebinja rekli da je sve sređeno i tako smo se vjenčali. Ja sam veliki ljubitelj motora, a moja žena tek sada počinje da se zaljubljuje u njih. Zauvijek ćemo da pamtimo ovu motorijadu“, kaže Iztok.

Vjenčanju su kumovala dva kuma, iz Slovenije i Trebinja, a onaj trebinjski Milan Muratović kaže kako je jedno kratko prijateljstvo preraslo u kumstvo, a slučajno poznanstvo u nešto trajno i značajno.

Za kraj su poručili da su u Trebinje došli kao dvojac, a da se u Velenje planira vratiti njih troje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije