Otac crtežima rasplakao svijet: Život s djecom nakon što im je majka preminula

Radiosarajevo.ba
Otac crtežima rasplakao svijet: Život s djecom nakon što im je majka preminula
Foto: Twitter / GaryScribbler
Voditi dnevnik je dobra i psihoterapeutska navika, no Gary Andrew, otac dvoje djece koja su ostala bez majke, svojim dnevnikom sačinjenim od ilustracija rasplakao je cijeli svijet.

U svojoj 54. godini Gary je ostao bez supruge, sa dvoje djece, te je već tri godine samohrani otac. Ona je preminula od nečega što je mislila da je samo obična gripa, te dok se on vratio sa putovanja u Kanadu, Joy je već preminula od sepse.

"Plakao sam tako jako zbog svega na što se nisam mogao fokusirati. Crtao sam kroz suze. Joy je bila moja srodna duša 19 godina. Bila je prelijepa, dobroćudna i smiješna. Radili smo sve u životu zajedno. Kada sam je izgubio osjećao sam da je pola mene otišlo", kazao je Gary tokom svoje borbe sa tugom.

Kroz cijeli taj proces on je napravio jedan neobičan dnevnik, sačinjen od crteža, kroz koje je pokazivao uspone i padove, odnosno dobre i loše dane tugovanja za suprugom. Posebno dio koji se odnosi na odrastanje i odgajanje dvoje djece bez majke bio je čin koji je rasplakao cijeli svijet.

"Krivica i šta bi bilo kad bi bilo ne mogu vratiti Joy. Da li bi ona još uvijek bila živa da ja nisam bio u Kanadi i da smo pozvali doktora dan ranije. Ne mogu misliti o takvim stvarima. Šta se desilo, desilo se i morate jednostavno prihvatiti pravila života. Samo želim krenuti naprijed, u čast Joy i sjećanja na nju, te odgojiti djecu na način kako bi to ona voljela", zaključio je Gary.

U nastavku pogledajte neke od njegovih crteža koji su rasplakali svijet, dok sve njih možete potražiti na njegovom Twitter profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije