Neobično nebo iznad Sarajeva: Zalazak sunca i igra boja oduševili građane

Radiosarajevo.ba
Neobično nebo iznad Sarajeva: Zalazak sunca i igra boja oduševili građane
FOTO: Radiosarajevo.ba / Čitatelj
Iako su mnogi, kao i prethodnih dana, i ovog popodneva nakon toplog dana očekivali nevrijeme, sunce se odlučilo poigrati na nebu iznad glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Uoči jednog od posljednjih iftara ove godine na nebu je bilo moguće vidjeti neobične nijanse, boje i oblike oblaka, koji su oduševili brojne građane, ali i turiste, koji su ovog ramazana stigli u Sarajevo.

Inače, danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima i dalje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, sjevernim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 stepena.

U Sarajevu je prije podne preovladavalo sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka iznosila je oko 29 stepeni.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su izgledni pljuskovi i grmljavina. Lokalno su mogući i obilni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30°C.

U četvrtak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjerena naoblaka. Očekuje se i slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije