Černobil: Najveća nuklearna katastrofa kroz objektiv Vladimira Migutina

Radiosarajevo.ba
Černobil: Najveća nuklearna katastrofa kroz objektiv Vladimira Migutina
Infracrvena svjetlost je poznata po stvaranju nevjerovatnih efekata na fotografijama, bez obzira na to šta je u fokusu snimanja. Ovakav efekt posebno je vidljiv na fotografijama mjesta najveće svjetske nuklearne katastrofe Černobila u Ukrajini.

Fotograf Vladimir Migutin je na svom putovanju Ukrajinom napravio nevjerovatne fotografije i na drukčiji način prikazao ozloglašenu nuklearnu katastrofu.

"Prilično je teško opisati ukupnu atmosferu koju sam doživio tokom ovoga putovanja", priznao je fotograf Migutin, rekavši da je na kraju na njega sve ostavilo zaista pozitivan utisak.

"Osjećao sam se kao da sam bio u raju ili na nekoj drugi planeti", kazao je.

Migutin je istaknuo da je izbor fotografiranja s infracrvenim efektom naglašava post-apokaliptičnii osjećaj Černobila. Na fotografijama se mogu vidjeti pomalo neobične strukture boja i blaga zamagljenost uzrokovana ekspozicijom.

Priroda na fotografijama također izgleda vrlo sjajno, jer infracrveno svjetlo koje se reflektira stvara jedinstveni magični sjaj koji izgleda kao da prolazi kroz vazduh. Sve to u kombinaciji čini niz jednostavno perfektnih fotografija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije