Most kao iz bajke, rijeka oduzima dah

Radiosarajevo.ba
Most kao iz bajke, rijeka oduzima dah
Dolaskom toplih dana u Mostaru je počela turistička sezona. Autobusi turista, mahom stranih, dolaze posjetiti grad na Neretvi.

U Mostaru im se sviđa sunce, klima, rijeka Neretva, a zatečeni su i povijesnim činjenicama koje uče za vrijeme mostarskog razgledavanja, piše Bljesak.info.

Strani turisti najčešće dolaze organizirano i u grupama, međutim u Starom gradu ne provedu previše vremena. Ono vremena što provedu dovoljno im je da stvore dobar utisak o ovoj turističkoj destinaciji.

Glavna mostarska atrakcija Stari most ocijenjen je izvrsnom ocjenom na popularnoj stranici TripAdvisor.

''Prekrasan most UNESCO-ove svjetske baštine. Prekrasan pogled i iznenađujuće kako je svijet pomogao izgraditi most. Rijeka Neretva je tirkizno zeleno i jednostavno oduzima dah. Prodavači su bili prijateljski nastrojeni, a njihovi ručno izrađeni radovi nadahnjuju'', smatra turist iz Kanade.

Turist iz Velike Britanije kaže kako nije mnogo očekivao, ali kako je Mostar lijep grad. Preporučio je drugim turistima da posjete Stari most i bazar. Rekao je kako svi prodavači dobro govore engleski. Posjetu Mostaru ocjenjuje kao veoma dobro iskustvo.

''Pogled sa Starog mosta bio je stvarno nevjerojatan. Čak možete vidjeti i lokalne ljude kako skaču s njega. Povijest Mostara je tužna i jeziva, ali mi je tako drago da sam odvojila vrijeme za posjet. Definitivno vrijedi putovati i doživjeti takvo mjesto'', smatra turistica iz Londona, piše Bljesak.info.

Stari most zaista niže pohvale na društvenim mrežama i na službenim turističkim stranicama.Turisti ga opisuju kao pravi prizor iz bajke.

Osim Starog mosta, turistima u Mostaru se sviđa ljepota rijeka Neretve i Radobolje, džamije, te muzeji.

Podsjećamo, da je nedavno Mostar pohvalio i kolumnist britanskog Guardiana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije