Kreativni kamp: Djeca napravila intergalaktičku stanicu usred šume

Radiosarajevo.ba
Kreativni kamp: Djeca napravila intergalaktičku stanicu usred šume
Kada spomenete termin Intergalaktička svemirska stanica, prva asocijacija bi svima vjerovatno bila da je riječ o nekom NASA-inom projektu, no malo ko bi vam povjerovao da je riječ o projektu dječaka iz New Hampshirea u SAD-u.

Naime, više od 90 dječaka i djevojčica, uzrasta od 10 do 18 godina, uz pomoć umjetnika Shing Yin Khora, uspjeli su u samo sedam dana napraviti takozvanu stanicu za spašavanje, prenosi BoredPanda.

Riječ je o projektu za djecu iz ove savezne američke države, koja tokom ljeta u Beam kampu uče raznovrsne životne vještine, koje primjenjuju na kraju kampa u izradi određenih projekata.

Ovog puta djeca su primijenila naučene vještine iz scenske stolarije, farbanja, interaktivne elektronike, gipsanja kako bi kreirali impresivnu stanicu za spašavanje. U ovom objektu napravljena je i posebna, impresivna sci-fi instalacija, koja omogućava da se osjećate kao da ste u svemirskoj stanici iako ste usred šume.

Tako ćete, u ovoj stanici moći pronaći rekvizite koji podsjećaju na svemirsku opremu, a djeca su napravila i posebnu predstavu kako bi prezentirali vanzemaljska iskustva u ovoj stanici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije