Kreativci, savladajte Illustrator i upoznajte grafički dizajn na besplatnom kursu

Radiosarajevo.ba
Kreativci, savladajte Illustrator i upoznajte grafički dizajn na besplatnom kursu
Foto: IT Academy / Ilustracija

ITAcademy u Sarajevu organizuje besplatan kurs dizajna, koji će zainteresovanima omogućiti da upoznaju jedan od najpopularnijih Adobe programa – Illustrator.

Sve što je potrebno da biste zakoračili u veoma perspektivnu oblast grafičkog dizajna jeste da se prijavite što prije. Broj slobodnih mjesta je ograničen, a dobra vijest je da vam za pohađanje kursa nije potrebno predznanje. Ovaj kurs održaće se od 27. jula do 14. avgusta u moderno opremljenim prostorijama ITAcademy u centru Sarajeva, na adresi Zmaja od Bosne 16, Kubus D.

Grafički dizajn – oblast koja vam donosi brojne benefite

Stručnjaci koji se bave grafičkim dizajnom spadaju u grupu onih kojima mnogi zavide zbog njihovog posla. Razlog za tako nešto su brojne pogodnosti u kojima ovi kreativci mogu da uživaju zahvaljujući svojim dizajnerskim vještinama. Odlična zarada, mogućnost rada od kuće za klijente sa svih strana svijeta, prilika da uvijek pronađu novi posao samo su neki od benefita koje donosi pomenuto zanimanje. Uz to, važno je napomenuti i da bavljenje grafičkim dizajnom važi za jedan od najkreativnijih poslova. 

Drugim riječima, nećete pogriješiti ako odlučite da unovčite kombinaciju svog talenta i znanja koje je moguće steći za manje od godinu dana. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da su grafički dizajneri sve traženiji na tržištu, jer uspjeh svake kompanije direktno zavisi od korporativnog identiteta firme za čije kreiranje su zaduženi upravo pomenuti stručnjaci. 

Ilustracija - undefined

Foto: IT Academy: Ilustracija

Upoznajte Adobe Illustrator – jedan od najpopularnijih programa u svijetu dizajna 

Grafički dizajneri u svom poslu imaju razna zaduženja, od kreiranja bilborda do idejnih rješenja logoa. Tokom rada na svim tim projektima dizajneri svakodnevno koriste nekoliko programa i njihove brojne alate. Jedan od onih softvera bez kojih ne mogu je svakako Adobe Illustrator, koji će se izučavati na ovom besplatnom Kursu dizajna u organizaciji ITAcademy. 

Predavač Igor Dugonjić predstaviće vam trikove za crtanje prostih geometrijskih oblika, čijom kombinacijom i transformacijom možete dobiti veoma zanimljive crteže. Upoznaćete široke mogućnosti i opcije ovog programa, zbog kojih je i izborio važno mjesto u svijetu grafičkog dizajna. Po završetku ovog kursa bićete spremni da kreirate svoje prve logoe, dizajnirate ilustracije i obavljate brojne dizajnerske zadatke. Jednostavno, napravićete prvi i najznačajniji korak u oblasti grafičkog dizajna. 

ITAcademy – mjesto gdje se rađa uspješna IT karijera 

Već godinama je ITAcademy mjesto začetka brojnih uspješnih karijera iz oblasti grafičkog dizajna. Bitno je napomenuti da je ITAcademy zvanični Adobe Training Center, u kojem se obuka polaznika obavlja po programima ove respektabilne kompanije. 

To pruža priliku svim akademcima da nakon 12 mjeseci školovanja, osim neupitnog znanja, steknu neki od najprestižnijih Adobe certifikata, koji im mogu biti velika pomoć prilikom pronalaženja dobro plaćenih poslova. Takođe, u okviru ove ustanove nalazi se i DesignStudio, koji polaznicima odsjeka za dizajn i multimediju na ITAcademy pruža priliku da svoj CV unaprijede kroz radnu praksu u realnom okruženju. 

Besplatni kurs dizajna je savršena prilika za sve zainteresovane da uz savjete stručnog nastavnog kadra ovladaju znanjima iz ovog izuzetno korisnog i moćnog programa. Zbog kvaliteta nastave na kom ITAcademy bezuslovno potencira, broj mjesta je ograničen, te je potrebno da se već sada prijavite putem online prijave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije