Kiša ih nije omela: Tokom blokade na kružnom toku uz muziku zaigrali fudbala

AA
Kiša ih nije omela: Tokom blokade na kružnom toku uz muziku zaigrali fudbala
Na kružnom toku u Banjoj Luci koji vodi prema Kneževu i Jajcu vozači automobila i kamiona treći dan zaredom blokirali su saobraćaj od 17 do 18 časova zbog visokih cijena nafte i naftnih derivata.

Jak pljusak koji je u 17 časova zadesio Banju Luku nije spriječio vozače koji su blokirali saobraćaj da na kružnom toku uz muziku zaigraju i fudbal.

Banjalučanka Slađana Račić danas se prvi put pridružila protestima na kojima je jedini zahtjev smanjenje cijena goriva. Smatra da treba da se snize cijene naročito zbog onih koji rade za minimalac, kao što je i ona, a mjesečno preko 200 KM troši na gorivo.

Ozren Perduv u blokadu saobraćaja uključio se treći put. U nedjelju ga je, priča, "zapisala policija", a danas je sa automobila skinuo registarske oznake. Komentarišući informaciju da su policajci juče kaznili 142 vozača u Republici Srpskoj rekao je da je cijena koju će platiti ništa naspram onog što se nada da će dobiti ovim protestom.

"Nama auta već treći put zaredom, koristiću njihovu terminologiju, zadesno staju i zadesno se kvare baš u kružnom toku u 17 časova. Poruka je jasna, izvadite ruke iz naših džepova, gurnuli ste ih jako duboko. Pitanje je šta sve finansirate, da li se finansira infrastruktura, jel to ova infrastruktura koju imamo ovdje ili se finansira nešto drugo, političke kampanje?", kazao je Perduv.

Rekao je da se slaže s procjenama Udruženja prevoznika RS da je realna cijena goriva 1,50  do 1,60 KM.

"To je naš zahtjev ako ste nesposobni to da ispunite povucite se", proučio je Perduv i dodao da smatra da svi građani treba da podrže protest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije