Kimova djeca: Kako izgleda djetinjstvo u Sjevernoj Koreji

Radiosarajevo.ba
Kimova djeca: Kako izgleda djetinjstvo u Sjevernoj Koreji
Daily Mail / Pierre Depont
Već nekoliko dana vlada prava drama diljem svijeta, zbog dešavanja u Sjevernoj Koreji, gdje režim uprkos upozorenja svjetskih sila nastavlja testiranje brojnog naoružanja.

Sve to ponovo je u fokus vratilo život u najkontroverznijoj zemlji svijeta, te brojni mediji ovih dana opisuju kako to izgledaju odrastanje u život u Sjevernoj Koreji, prenosi britanski Daily Mail.

Nasmijana djeca u raznim kostimima prizor je koji nikako ne možemo povezati sa diktatorskim režimom koji vlada u Sjevernoj Koreji, ali ova predivna lica snimio je fotograf Pierre Depont, koji je posjetio zemlju Kim Jog Una.

Govoreći za britanski mediji, Depont je kazao kako ga je Sjeverna Koreja "fascinirala svojom izoliranošću, u današnjem svijetu koji je u potpunosti globaliziran".

Ističe kako je u Pyongyangu vidio brojne porodice koje se odmaraju, ali dodaje i kako je riječ o porodicama koje su odane režimu i koje dobijaju nagradu u vidu luksuza. Ostatak zemlje, pak, u potpunosti je drugačiji, a sve ono što se režimski mediji plasiraju u javnost potpuno je profiltrirano i očišćeno od svih negativnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije