Kroz Sarajevo prevozili dijelove namještaja i sijeno

Radiosarajevo.ba
Kroz Sarajevo prevozili dijelove namještaja i sijeno
Radiosarajevo.ba / Nesavjesni vozači umjesto da iznajme agencije za prijevoz, ugrozili živote ostalih učesnika u saobraćaju

Na ulicama Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercgeovine, znali smo zabilježili svakakve situacije i (ne)prilike.

Na društvenim mrežama smo znali bilježiti čudna dešavanja koju su nasmijavali raju, ali ovo što je zabilježila naša kamera na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine prelazi svaku mjeru. 

Osim što su dva vozača ugrozili svoju sigurnost, već i ostalih učesnika u prometu u Kantonu Sarajevo.

Prvo nesavjesni vozač kojeg smo zatekli na području naselja Stup, gdje u svom automobilu prevozio dijelove namještaja. Osim što je jedan dio na karoseriji vozila, drugi je prebacio u gepek. Uvjerili smo se da namjetšaj nije dobro pričvršćen, a uz sve to nema ni obaveznu crvenu maramicu na najudaljenim mjestu na automobilu, kao ni obavezni trokut, kojeg mora imati da bi adekvatno učestvovao u saobraćaju. 

Nesavjesni vozači umjesto da iznajme agencije za prijevoz, ugrozili živote ostalih učesnika u saobraćaju - undefined

Radiosarajevo.ba: Nesavjesni vozači umjesto da iznajme agencije za prijevoz, ugrozili živote ostalih učesnika u saobraćaju

Drugi vozač je unutrašnost Golf okupirao sijenom. Iz fotografija se može vidjeti da je preglednost vozača jednaka - nuli, s obzirom na to da se snijeno nalazi i na mjestu previđeno za suvozača, kao i da je zadnji dio vozila i gepek natrpan sijenom. 

Neko će kazati da je ovo Bosna i Hercegovina. Na žalost jeste, ali ovo treba zaustaviti prije nego neko nastrada ili se dok ovakvi nesavkjesni vozači ne izazovu kakvu nesreću sa teškim posljedicama. 

Naravno, oba vozača su problem mogli riješiti iznajmljivanjem vozila koji u svojim kamionima prevoze i namještaj i sijeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije