Gigi Hadid i Zayn Malik pomjeraju granice mode

Radiosarajevo.ba
Gigi Hadid i Zayn Malik pomjeraju granice mode
Vogue / Inez i Vinoodh, August 2017
Olivier Rousteing, kreativni direktor Balmaina je jedan od brojnih dizajnera koji su inspirirani trendom pretapanja granica među spolovima.

"Mladići nose šminku, žene kupuju mušku odjeću i plašese biti ono što jesu. Ova ili ona kategorija - koga briga? Oni se sami žele definirati", kaže Rousteing.

Ovaj "gender bending" trend sve je popularniji u pop kulturi ali i na modnoj pisti.

Alessandro Michele odavno odijeva svoje Gucci djevojke u kicoška odijela, a Gucci mladiće u cvjetne dezene. Glumica Evan Rachel Wood je nosila Altuzarra smokinge na crvenom tepihu, pjevač Pharrell Williams bisere i sako od tvida. Dizajneri poput Miuccije Prade i Rafa Simonsa spajaju mušku i žensku kolekciju, koristeći iste tkanine, ukrase, siluete...

Nova kampanja koju su za Vogue napravili Zayn Malik, Gigi i Anwar Hadid pokazuje kako se ovi milenijalci ne žele definirati kao mladići ili djevojke.

"Nije riječ o spolu. Riječ je obliku i onome u čemu se osjećate ugodno. I uvijek je zabavno eksperimentirati", kazala je Gigi Hadid.

Pogledajte fotogaleriju koju su snimili za Vogue.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije