Besplatan seminar: Menadžment projekata: Kako razviti projektni prijedlog

Radiosarajevo.ba
Besplatan seminar: Menadžment projekata: Kako razviti projektni prijedlog
Foto: Business Academy / Ilustracija

Upravljanje velikim poslovnim projektima danas je postala neophodnost, pa je na tržištu rada sve veća potreba za stručnjacima i menadžerima koji su sposobni da izvedu jedan poslovni projekat od samog početka do kraja. BusinessAcademy je za vas organizovala seminar „Menadžment projekata: Kako razviti projektni prijedlog”, koji će se održati u subotu, 12. oktobra, od 9 do 13 časova, u njenim prostorijama u Sarajevu.

Seminar je otvorenog tipa i potpuno besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da se što prije prijavite i obezbijedite svoje mjesto na vrijeme. Sa svima onima koji obezbijede mjesto na seminaru biće blagovremeno kontaktirano. Seminar možete pratiti lično u Sarajevu, ali i online iz bilo kojeg drugog grada. 

Saznajte kako izgleda organizacija jednog poslovnog projekta 

Na seminaru koji je posvećen menadžmentu projekata svi zainteresovani dobiće uvodne informacije o tome koji su osnovni elementi pripreme projekata – od inicijalne ideje, preko analize zainteresovanih strana do definiranja problema, ciljeva, metodologije i budžeta. 

Učesnici će biti upoznati sa pristupom logičke matrice kao najefikasnijeg instrumenta koji se koristi za razvijanje projektnog prijedloga. Tokom seminara učesnici će o temi učiti iz praktičnih primjera. Radiće analizu zainteresovanih strana, praviće stablo problema, stablo ciljeva, razradu projekta putem logičke matrice i na kraju će izraditi budžet za projekt. 

Učesnici će također imati priliku da se upoznaju sa različitim izvorima finansiranja i mogućnostima apliciranja. 

Naučite da pišete projektne prijedloge 

Seminar je namijenjen svima onima koji su zainteresovani za pisanje projektnog prijedloga, bilo da su u pitanju pojedinci, organizacije civilnog društva, udruženja, fondacije, razvojne agencije. 

Očekuje vas zanimljivo predavanje, a predavač je iskusna Aida Spahić, koja se već 15 godina bavi implementacijom različitih projekata finansiranih od brojnih međunarodnih donatora kako u nevladinom, tako i u javnom sektoru. Održala je niz radionica, prvenstveno u oblasti pripremanja projektnog prijedloga, analize javnih politika, te mnogih drugih oblasti. Certificirani je trener u oblasti pisanja i upravljanja projektima finansiranim od strane EU. 

Na kraju predavanja moći ćete da postavite pitanja o svemu što vas dodatno zanima o ovoj interesantnoj temi, koja je namijenjena ljudima koji imaju interes za projektni menadžment. 

Jednogodišnje školovanje na BusinessAcademy, za znanja i vještine najuspješnijih poslovnih ljudi 

BusinessAcademy jedna je od najprestižnijih poslovnih škola u regionu i, zahvaljujući jednogodišnjem kvalitetno osmišljenom programu, možete da steknete znanja i vještine koje posjeduju svjetski poznati i uspješni biznismeni. Tema vođenja poslovnih projekata i formiranja budžeta dio su programa Menadžment projekata i Međunarodno poslovanje

Nastavni plan i program na ovim odsjecima osmišljen je na takav način da vam pruži osnovna znanja iz vođenja projekata, postavljanja problema i njihovog rješavanja, kao i pravljenja budžeta za njihovu realizaciju kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. 

Nastavu na BusinessAcademy možete pratiti iz bilo kojeg grada, jer se ona održava preko interneta na najsavremenijoj Distance Learning platformi, koja je napravljena po ugledu na 5 najvećih svjetskih univerziteta. Na kraju školovanja svojim polaznicima omogućava polaganje testova za neke od najprestižnijih poslovnih certifikata, koji su priznati u cijelom svijetu, kao što su Cambridge, LCCI, CIM, IQN i mnogi drugi.

Za seminar „Menadžment projekata: Kako razviti projektni prijedlog” vlada veliko interesovanje, a broj mjesta je ograničen. Prijavite se što prije, obezbijedite svoje mjesto i steknite korisna znanja iz oblasti investiranja na globalnim finansijskim tržištima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije