BAVITE SE BLOGOVANJEM? Ovo su četiri najbolje platforme za blogovanje

Sponzorisani tekst
BAVITE SE BLOGOVANJEM? Ovo su četiri najbolje platforme za blogovanje
Foto: Promo / Ilustracija

Ako razmišljate o ličnoj promociji, a imate talenta za pisanje, onda je blogovanje pravi izbor za vas. 

Čini se da ovaj trend ne jenjava i da zapravo sve veći broj ljudi izdvaja vrijeme za čitanje pisanih sadržaja iz kojih će ili izvući poruku, ili naučiti nešto novo ili se dodatno informisati o određenom proizvodu koji žele da kupe. 

Stoga ne čudi da je sve veći i broj platformi za blogovanje koje vam nude razne dizajnirane teme, kao i raspored tekstova koji možete da iskoristite za vizuelno predstavljanje svega što imate da kažete.

Bilo da želite da se opredijelite za besplatnu varijantu ili da platite domen i hosting koji ćete brendirati u skladu sa svojim potrebama, neko od ovih rješenja će vam sigurno biti potrebno. Evo koje su platforme u ovom trenutku najbolje. 

Wix

Ukoliko poznajete html5, onda je ovo idealan izbor za vas. 

Ova platforma je dokazala da je fantastično rješenje za sve one kojima programiranje nije jača strana. 

Prije svega, Wix se javno deklariše kao sistem kreiranja sajtova po principu prevlačenja (drag-n-drop), što znači da u nekoliko koraka, jednostavnim prevlačenjem, možete da napravite svoju stranicu. 

Takođe, na raspolaganju vam je izuzetno veliki broj već dizajniranih šablona koje možete koristiti, tako da, kada sve postavite, vama ostaje samo da spakujete sadržaj na najbolji način.

 Joomla 

Ova izuzetno popularna opcija je potpuno otvorena (open source), što znači da je možete integrisati u bilo koji sajt koji već imate. 

Takođe, ukoliko tek počinjete, koristeći alate koje Joomla nudi, lako možete da postavite svoju novu internet prezentaciju sami. 

Iako zajednica korisnika nije rasprostranjena i velika kao neke druge, ovdje svakako možete da pronađete veliki broj tema i već postavljenih šablona koje možete uspješno da iskoristite. 

Što je najbolje, u svakom trenutku ćete moći da vidite i dizajn koji je prilagođen za upotrebu na mobilnim telefonima. 

Yola 

Ovo je nešto jednostavnija opcija, ali vam svakako nudi sve što vam je neophodno za početak. 

Kao i Wix, predstavlja „drag-n-drop” metod formiranja sajta, pa se svakako možete igrati i postavljati elemente onako kako vama najviše odgovara i kako vam se dopada.

Iako nemate preveliki broj opcija na raspolaganju kada je u pitanju količina sajtova i njihova težina, imaćete jedan brz i besplatan sistem koji će odgovoriti na sve vaše početne potrebe prilikom ulaska u svijet blogovanja. 

Wordpress 

Iako je posljednja u nizu, može se slobodno reći da je ova platforma zapravo prva na svijetu po svojim performansama kada je riječ o onome što nudi blogerima. 

Naime, čak trećina sajtova na svijetu koristi upravo ovaj sistem, što je dovoljan dokaz da je odličan u tome što nudi. Jedna od najvećih prednosti jeste upravo ogromna zajednica koja vam je uvijek na raspolaganju ukoliko naiđete na neki problem ili želite da poboljšate nešto u postojećem sistemu. 

Sve opcije su besplatne i u samo nekoliko minuta možete s lakoćom da kreirate svoj prvi internet sajt od nule.

Naučite kako 

Sve ove platforme predstavljaju podršku novajlijama koje tek ulaze u svijet blogovanja ili, sa druge strane, u kreiranje sajtova za blogere. 

Ukoliko želite da se bavite ozbiljnijim sajtovima, za to će vam biti potrebno znanje koje sigurno nećete steći na kratkim kursevima od nekoliko mjeseci. Zato morate da odvojite barem jednu godinu kako biste uspjeli da savladate sve što je za to potrebno, uz pomoć kompetentnih mentora, koji će vas kroz taj proces voditi. 

Upišite obuku za programera i napravite najbolji korak ka svojoj novoj karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije