Zvanični početak projekata infrastrukture u Banjoj Luci i Gradiški

Radiosarajevo.ba
Zvanični početak projekata infrastrukture u Banjoj Luci i Gradiški
Zvanični početak projekata infrastrukture u Banjoj Luci i Gradiški, koji se provode u okviru USAID-ovog projekta RAST, obilježit će se u utorak i srijedu, 29. i 30. maja.

Na temelju ranije potpisanog sporazuma o sufinansiranju, USAID i Grad Banja Luka finansiraju sanaciju i rekonstrukciju objekta „Dnevni centar za zbrinjavanje omladine i punoljetnih lica sa smetnjama u razvoju“ u Banjoj Luci.

Radovi će obuhvatiti i prilagođavanje prostora novim potrebama, u skladu s ciljnom grupom korisnika, koji će uglavnom dolaziti iz Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu-Zvjezdice“. U utorak, s početkom u 14.00 sati, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktor misije USAID-a u BiH Peter Duffy zvanično će obilježiti početak radova na ovom objektu.

Sljedećeg dana, 30. maja, s početkom u 9.30, obilježit će se zvanični početak radova izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradiški. 

Radi se o zajedničkom poduhvatu USAID-a i Opštine Gradiška, koji su udružili sredstva kako bi se osigurao sistem za tretman otpadnih voda, što je od ključne važnosti za rad i funkcioniranje agroindustrijske zone. Zvaničnom početku radova prisustvovat će načelnik Opštine Gradiška Zoran Adžić i direktor misije USAID-a U BiH.

USAID-ov projekt RAST (Restoring Accountability and Supporting Transformation), koji implementira Catholic Relief Services (CRS), podržava jedinice lokalne samouprave da unapređenjem svog djelovanja i jačanjem odgovornosti poboljšaju ekonomski razvoj i kvalitet života građana. Trenutno projekat RAST djeluje u 23 jedinice lokalne samouprave u BiH, radeći na obnovi infrastrukure i podršci u procesu BFC (Business Friendly Certification) standardizacije jedinica lokalne samouprave. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije