Donacija: Učenici Srednje škole za stručno obrazovanje sami uređuju školu

J. Ć.
Donacija: Učenici Srednje škole za stručno obrazovanje sami uređuju školu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / praksa za učenike Srednje škole za stručno obrazovanje
U Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje u srijedu je održana prezentacija molersko-farbarskih tehnika i metoda rada.

Firma Bekament je sa stručnim osobama učenicima ove škole, pored tehnike i metoda rada, prezentirala i nove materijale.

"Ovom prilikom doniraju značajnu količinu materijala koja će nam svakako pomoći da dalje uređujemo našu školu“, rekao je za Radiosarajevo.ba  koordinator za praktičnu nastavu u školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, Edin Pita.

Ernad Kalkan, nastavnik praktične nastave za zanimanje moler je istaknuo za naš portal kako su od pomenute firme dobili vrijednu donaciju u iznosu od 700 KM.

"To su unutarnje boje koje su nama potrebne, a ovi ljudi su nam izašli u susret i donirali boju za krečenje učionica i hodnika. Dobili smo boju i za vrata i prozore, dosta reklamnog materijala, video materijala koji će nam olakšati da stvorimo što bolju praktičnu nastavu za učenike", rekao je Kalkan. 

Inače, ova škola obrazuje i radno osposobljava učenike uzrasta od 15 do 21 godine za manje složena zanimanja (pomoćni moler, kuhar, cvjećar, krojač, knjigovezac, autolakirer, autolimar, operator za unos podatka, pomoćni dekorater, tapetar…)

Nastavni planovi i programi su prilagođeni svakom učeniku i omogućavaju sticanje I, II i III stepena stručne spreme. Ovakve programe mogu pratiti učenici za koje su programi drugih škola iz nekog razloga neadekvatni ili preteški kao i učenici sa poteškoćama u razvoju.

Škola je alternativna, jer učenicima pruža drugačiju mogućnost sticanja diplome i radnog osposobljavanja i inkluzivna, jer pored ostale, može uključiti i djecu sa poteškoćama u razvoju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije