Tri brata - tri prvaka u tri države

Anadolija
Tri brata - tri prvaka u tri države
Ivan (31), Igor (27) i Goran (19) Karačić, tri su brata iz uzorne mostarske porodice ove godine možda i jedini u svijetu koji su postali sportski državni prvaci u dva sporta u tri različite zemlje.

Najmlađi Goran, golman HŠK Zrinjski iz Mostara 16. maja službeno je proslavio osvajanje titule državnog prvaka BiH. Njegove sjajne odbrane na golu popularno zvanih Plemića nisu prošle nezapaženo, te je dobio poziv i u A reprezentaciju BiH. Od srijede je na okupljanju reprezentativaca u St. Gallenu, gdje će bh. nacionalni tim u nedjelju, 29. maja, igrati s trostrukim i aktuelnim prvakom Evrope - Španijom.

Karačić, koji je stajao na golu omladinskih selekcija BiH, mogao bi upisati tada debi i u dresu seniorskog tima. Ukoliko ne dobije priliku protiv velikih Španaca, talentiranom čuvaru mreže priliku za dokazivanje među stativama selektor Mehmed Baždarević pružit će sigurno na Kirin kupu u Japanu, gdje će BiH nastupiti od 3. do 7. juna.

Igor Karačić, rukometaš skopskog Vardara, postao je u srijedu navečer prvak Makedonije. Sa svojim klubom dogurao je i do četvrtfinala Lige prvaka Evrope, a bio je i viceprvak regionalne SEHA lige. Igor je briljirao i na reprezentativnom planu. Sa Hrvatskom je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj izborio bronzanu medalju, ali i ovjerio nastup na predstojećim Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Šlag na tortu fenomenalne porodične sportske priče stavio je sinoć najstariji brat Karačića - Ivan. Rukometni reprezentativac BiH s Kadettenom pobijedio je Thun, rezultatom 30:28, u petoj utakmici finala i postao prvak Švicarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije