Porodica iz Tešnja živi od 20 KM, želja im da imaju hranu i drva za zimu

Radiosarajevo.ba
Porodica iz Tešnja živi od 20 KM, želja im da imaju hranu i drva za zimu
Foto: ZOS radio / Porodica Ibrahimović u Tešnju živi u nehumanim uvjetima

U Tešnju u blizini naselja Krndija živi prelijepa djevojčica Ema Ibrahimović. Odlična je učenica četvrtog razreda osnovne škole. Živi sa majkom Zilhom koja boluje od epilepsije, a oca je nažalost izgubila prije četiri godine koji je bolovao od tuberkuloze. Stanuju u tuđem, jer nemaju ništa svoje, prenosi ZOS radio.

Uslovi u kojima žive su više nego nehumani, dotrajali namještaj, zidovi se urušavaju, a kupatilo jedva da je u funkciji. Oni koji žele pomoći mogu lično posjetiti ovu djevojčicu iz Tešnja.

Prioritet je hrana, drva i odjeća. Više informacija možete dobiti na broj 062/468-537 ili na broj ZOS radija 032/699-070. Znamo da svako od nas može pomoći na bilo koji način kako bi ova djevojčica sa svojom majkom preživjela  zimu koja nam dolazi.

Zanimljiv je jedan i od komentara na stranici ZOS radija:

"Tešanj jak kao Moskva, a narod im gladuje", kazao je Samir, dok je Vojislav dodao "da porodici svakako treba pomoći i da se to može".  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije