Stolac: Zabavni fudbal povezao mlade ljude iz različitih krajeva BiH

Radiosarajevo.ba
Stolac: Zabavni fudbal povezao mlade ljude iz različitih krajeva BiH
U Stocu je u proteklih deset dana održan omladinski kamp "Peace Laboratory" koji je organiziralo Udruženja građana "Otvorene zabavne škole" uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Općine Stolac.

Za vrijeme održavanja kampa, 48 učesnika, tzv. "agenata promjene" iz različitih lokalnih zajednica u BiH bili su dijelom 30-ak praktičnih radionica, baziranih na "Fun Football" pedagogiji, koje su ih pripremile za nastavak aktivnosti u njihovim lokalnim zajednicama.

Osim radionica, tokom kampa su organizirani i izleti, druženja i ostale zabavne aktivnosti, koje su doprinijele povezivanju učesnika i izgradnji prijateljstava i temelja za buduće saradnje.

''Učešćem u kampu Peace Laboratory stekao sam prekrasno iskustvo, brojna prijateljstva i što je najvažnije, kvalitetno znanje i energiju da u svojoj lokalnoj zajednici postanem nosilac i implementator projekata kako za djecu, tako i za mlade ljude", kazao je učesnik kampa Dino Matanović iz Orašja.

Učesnici su kamp napustili s pripremljenim idejama za samostalne projekte u svojim zajednicama, na kojima će raditi u naredno vrijeme, uz pomoć Otvorenih zabavnih škola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije