Penzioner iz Sarajeva treba našu pomoć: Spasimo život Smailu Kurtoviću

J. Ć.
Penzioner iz Sarajeva treba našu pomoć: Spasimo život Smailu Kurtoviću
Penzioner Smail Kurtović iz Sarajeva na dijalizi je već pet godina, no zbog sve lošijeg zdravlja i slabljenja organa, njegova supruga Zineta odlučila mu je donirati svoj bubreg.

"Dijalizni sam bolesnik i tri puta sedmično idem na dijalizu. Čekao sam preko Otvorene Mreže da se transplatiram kadaverično u francuskom gradu Nici. Zbog iznenadnog pogoršanja zdravlja, lošeg vaskularnog sistema i slabljenja srca, supruga Zineta Kurtović je odlučila da mi spasi život i bude živi donor, pa smo svu dokumentaciju prebacili u Grenoble", rekao je Kurtović.

S obzirom na to da ima tešku krvnu grupu - nula RH negativna, kako kaže, nikada nije pozvan transplantaciju te je supruga odlučila sama pomoći. 

"Proveli smo svu potrebnu proceduru koju je tražio ljekarski tim u Francuskoj. Dobili smo nalaze da transplantacija može biti izvršena, da supruga može biti donor i da smo kompatibilni, ali za to je potrebno dodatnih 15.000 eura. Drugi moj problem su loši krvni sudovi, stalo mi je već šest fistula. Ruke su mi sve isječene od operativnih zahvata i popucalih vena. Trenutno se dijaliziram preko katetera na vratu što se vidi sa slike i iz nalaza. Nadam se vašoj pomoći u bilo kojem iznosu", zamolio je Kurtović. 

Devizni račun za uplate iz inostranstva: Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina SWIFT CODE: RZBABA2S IBAN CODE: BA391612000041041290

Račun: 19000873717 ADDRESS: Zmaja od Bosne, Sarajevo BiH FULL BENEFICIARY

NAME: Smail Kurtović FULL BENEFICIARY

ADRESS: Trg Oteškog Bataljona 38, Sarajevo

Uplata za BiH u konvertibilnim markama: Raiffeisen bank - TRN 1610000000000011

Račun odnosno podračun broj: 09001286594

Za: Kurtović Smaila

Svrha: Za transplantaciju bubrega

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj Tel: +387 33 664 403 Otvorene Mreže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije