Sarajevo: Obilježen dan borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Fena
Sarajevo: Obilježen dan borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama
Foto:Fena / Akivistice KULT-a plesale su zumbu
Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT večeras su ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu izmamili osmjehe i radost na licima najmlađe populacije s kojima su kao i ostalim sugrađanima izveli koreografiju plesa zumba.

Na taj način obilježen je Narandžasti dan – dan borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

"S obzirom da se s ovim problemom suočava Bosna i Hercegovina odlučili smo osvjestiti građane, a posebno građanke, da se ne stide reći da su žrtve nasilja," izjavila je Anida Skenderagić u ime KULT-a.

Kaže da organizovanjem ovog događaja žele poručiti nadležnim organima da intenzivnije moraju provoditi aktivnosti kako bi se svi zakonski propisi iz domena nasilja nad ženama bolje primjenjivali, a time uticalo da se ovakav vid nasilja što manje dešava na području Bosne i Hercegovine.  

Na isti simboličan način kampanja protiv nasilja provodi se u cijelome svijetu, zahvaljujući Global UNiTE omladinskoj mreži, čija je članica i Institut za razvoj mladih KULT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije