Rođendan Dječijeg doma Bjelave: Obilježena 119. godišnjica postojanja

AA
Rođendan Dječijeg doma Bjelave: Obilježena 119. godišnjica postojanja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Rođendan Dječijeg doma Bjelave
ZiraatBank BH je povodom 119. godišnjice sarajevskog Doma za nezbrinutu djecu Bjelave osigurala vrijednu donaciju i najavila nastavak podrške pomenutoj ustanovi.

Sredstva su iskorištena za prijeko potrebno renoviranje kuhinje kako bi se stekli optimalni uslovi za zdravu ishranu štićenika doma.

Predsjednik Uprave Yusuf Dilaver je preuzeo zahvalnicu koju mu je uručila Belma Ahmagić, direktorica KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

Yusuf Dilaver, predsjednik Uprave ZiraatBank BH, kazao je kako je nedavno imao priliku upoznati se s mladim fotografom koji je odrastao u sirotištu u Sarajevu, a koji mu je tada rekao da je za njegov uspjeh djelomično zaslužna i humanitarna organizacija.

”Bio sam veoma impresioniran te sam počeo razmišljati kako da pomognemo institucijama koje odgajaju ovu djecu za koju vjerujem da će stasati u buduće umjetnike, poslovne ljude, stručnjake i evo nas danas tu. Znamo da je ovo samo mali doprinos, ali se isto tako nadamo da će za ovu djecu predstavljati simbol spoznaje i ulijevanja nade da negdje postoje ljudi i institucije koji misle na njih”, rekao je Dilaver.

Priredbom štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo danas je svečano obilježena 119 godišnjica postojanja ove kantonalne javne ustanove.

Devedest i dva štićenika različitog uzrasta, od novorođenčadi do djevojaka i mladića koji studiraju, trenutno se nalazi ovdje. Brigu o njima svakodnevno vode uposlenici, nastojeći da uz odgoj i pažnju djeci pruže i potrebnu ljubav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije