Pristižu prvi učesnici Povorke ponosa: U toku KDZ pregled, spremne i parole

Radiosarajevo.ba
Pristižu prvi učesnici Povorke ponosa: U toku KDZ pregled, spremne i parole
Foto: Radiosarajevo.ba / Pristižu prvi učesnici Povorke ponosa,

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba sa lica mjesta, u toku je kontradiverzioni pregled koji obavljaju pripadnici MUP-a KS. Pregled je izuzetno detaljan, provjervaju se kante za smeće, šahtovi, razvodne kutije... Veliki je broj polcijskih snaga na svim djelovima ulice Maršala Tita u Sarajevu. 

Ispred vječne vatre u Sarajevu pristižu i prvi učesnici povorke, a ispisane su i prve parole.

Zbog održavanja prve povorke ponosa u Sarajevu u danas od 8.00 do 14.00 sati doći će do privremene izmjene režima saobraćaja.

Jake policijske snage na ulicama glavnog grada, posljednje pripreme za povorku ponosa

Navedena izmjena režima saobraćaja podrazumijevat će privremenu obustavu saobraćaja na kolovoznim površinama sljedećih dionica:

- ulice Maršala Tita, od spoja s ulicom Ferhadija, do raskrsnice sa ulicom Koševo;
- ulice Maršala Tita, od raskrsnice s ulicom Koševo do raskrsnice sa ulicom Alipašina;
- ulica Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Alipašina, do raskrsnice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića;
- ulica Vrbanja, od raksrsnice sa ulicom Maršala Tita, do spoja s ulicom Mustajbega Fadilpašića;
- zona raskrsnice "Marijin dvor" u obuhvatu ulica Maršala Tita – Fra Anđela Zvizdovića – Zmaja od Bosne – Vrbanja – Hiseta.

Prva bh. Povorka ponosa danas u Sarajevu: Šetnja za ravnopravnost i uvažavanje

Radi obezbjeđenja funkcionalnog i bezbjednog odvijanja saobraćaja, nadležna služba KJKP GRAS također će vršiti izmjenu režima tramvajskog saobraćaja, u periodu od 8.00 do 14.00 sati, te će tramvajski saobraćaj biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica.

Privremenu izmjenu režima saobraćaja i regulaciju toka saobraćaja vršit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina i stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja, saopćeno je iz Organizacionog odbora povorke ponosa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije