Prelijepe vijesti stigle iz Istanbula: Malena Aylin uspješno operisana!

Radiosarajevo.ba
Prelijepe vijesti stigle iz Istanbula: Malena Aylin uspješno operisana!
Foto: Pomozi.ba / Sretan oporavak, ljepotice!

Prelijepe vijesti stižu iz Istanbula - uspješno je završena operacija malene Aylin Bijesović.

Kako su roditelji javili organizaciji Pomozi.ba, "malena je stabilna, puna je snage i ponaša se kao da uopšte operacija nije ni rađena". Za sutra je planirano otpuštanje iz bolnice.

"Za djevojčicu smo radili akciju prošli mjesec i prikupili iznos za preglede i operaciju, a roditelji se zahvaljuju svima koji su im pružili podršku", naveli su iz organizacije.

Podsjećamo, malena Aylin rođena je sa dijagnozom spina bifida meningomyelocoellae. Prvi dan po rođenju Aylin je operisala kičmu. Nakon prve operacije, 18. dan dolazi do komplikacije - nastanak sekundarnog meningitisa. Tada joj rade operaciju glave gdje je urađena vanjska ventrikularna drenaža.

Pored svega, ova divna bebica ima i displaziju kukova i stopala u ekvinovarusu. Sa godinu i devet mjeseci počinje koristiti kateter. Majka je svaka tri sata kateterizira kako bi je spasila raznih infekcija koje se mogu javiti, jer ona ne može sama izbaciti ni sav urin (dijagnoza Vesica urinaria neurogenes). 

S obzirom na to da djevojčica ne može da hoda, u Bosni i Hercegovini joj nisu dali gotovo nikakve šanse po tom pitanju, dok su doktori u Turskoj bili optimistični i tvrdili su da ima šanse da prohoda. 

Ljepotice mila, sretan oporavak!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije