Prekida se akcija prikupljanja pomoći za Alena Ćirića

Radiosarajevo.ba
Prekida se akcija prikupljanja pomoći za Alena Ćirića
Supruga teško oboljelog bivšeg nogometaša FK Željezničar Alena Ćirića zahvalila se svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u akciji skupljanja novčane pomoći za njenog supruga.

Ivana Stamatovski Ćirić je obavijestila javnost da se akcija prikupljanja pomoći za njenog supruga trenutno obustavlja, jer je iz minhenske klinike stigao odgovor da će se operacija morati obaviti u BiH.

"Poštovani prijatelji, dragi ljudi dobre volje i velikog srca. Obavještavamo vas da za sada prekidamo akciju prikupljanja pomoći za našeg Alena Ćirića. Naime dobili smo odgovor klinike iz Münchena, gdje je njihov stručni tim u konsultaciji s našim doktorima donio zaključak da Alen trenutno u ovakvom stanju ne može i ne smije biti transportiran. Dakle potrebno je uraditi operativni zahvat u BiH, koji će nadamo se dovesti Alena u stabilno stanje i mogućnost putovanje i nastavak liječenja.

Na nama ostaje da se nadamo i molimo da će sve ići prema planu, te da ćemo uz pomoć do sada prikupljenih sredstava moći Alenu osigurati potpuni oporavak. Višak prikupljenih sredstava ćemo donirati na adresu/e na koju to bude najpotrebnije, a o svemu ovome ćete biti detaljno obavješteni. Nadamo se i vjerujemo da će sve ići svojim tokom, uz Božiju pomoć i drage ljude poput vas.

I još jednom veliko hvala u Alenovo ime i ime njegove porodice, uz nadu da će Alen uskoro biti u mogućnosti da vam se sam obrati i zahvali. S poštovanjem, Ivana Stamatovski Ćirić", napisala je Alenova supruga.

Podsjećamo, Alen Ćirić (35), zlatni student i asistent na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja teško je bolestan.

Postoperativne komplikacije i bolest hidrocefalus su naglo ugrozile njegovo zdravstveno stanje te je Alen hitno morao biti izmješten kako bi se spasio njegov život, a troškovi izmještanja u Munchen iznose 8.500 eura.

Međutim, kako je Alenova supruga obavijestila javnost transport u Munchen nije moguć zbog Alenovog zdravstvenog stanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije