Prašović-Gadžo podržala Povorku ponosa: Borit ću se za jednaka prava svih građana

Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo podržala Povorku ponosa: Borit ću se za jednaka prava svih građana
Foto: Facebook / Sanela Prašović-Gadžo

Zastupnica SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sanela Prašović-Gadžo podržala je održavanje Povorke ponosa u Sarajevu.

Ona je na svom Facebook profilu objavila kako će 8. septembra biti uz LGBTI.

Status prenosimo u cijelosti:

"Jučer sam potvrdila organizatorima da cu 8. septembra biti uz LGBTQ na Paradi ponosa u Sarajevu. Iskreno i osobno ja ne pripadam LGBTQ populaciji po seksualnoj orijentaciji, ali uvijek ću se boriti za jednaka prava svih građana!

Kao članica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH pozivam sve policijske agencije i institucije da 8. septembra urade svoj posao na najvišem profesionalnom nivou.

Građanima Sarajeva želim kazati da ako želimo da naša Bosna i Hercegovina bude demokratsko društvo onda je poštivanje ljudskih prava svih građana prvi korak ka tom cilju.

Građani BiH koji pripadaju LGBTQ populaciji ne trebaju i ne smiju u svojoj državi doživljavati diskriminaciju i živjeti u strahu. Oni moraju uživati sva prava kao i svi drugi građani Bosne i Hercegovine.

Zato ću 8. septembra biti na Paradi ponosa. Vidimo se!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije