Potresni apel majke Bugojanca Nedima Ramića: Budimo humani

Radiosarajevo.ba
Potresni apel majke Bugojanca Nedima Ramića: Budimo humani
Facebook / Nedim Ramić treba našu pomoć

Bugojanskom udruženju Đerđef se obratila Tajma Ramić, majka Nedima Ramića iz Bugojna koji treba našu pomoć.

Nedim je ostao bez jednog bubrega prije svog četvrtog rođendana. Živio je zdrav život sve dok nije navršio 14 godina kada su mu se počeli javljati napadi i kada mu je dijagnosticirana epilepsija. Porodica Ramić je od roditelja koji imaju iste probleme sa svojom djecom čula za doktoricu u Austriji koja može pomoći Nedimu da normalnije živi svoj mladi život.

Pismo Nedimove majke objavljeno je na portalu Bugojno-danas:

“Trenutno sam nezaposlena kao i moj muž Midhat. Nedim je rođen 22.11.2003. u Bugojnu. Sa 3.5 godine starosti je ostao bez jednog bubrega, zbog suženog mokračnog kanala skupljalo se kamenje te mu je desni bubreg odstranjen u bolnici u Sarajevu. Od tada pa sve do 14. godine starosti živio je normalan život. Tada počinju problemi zbog kojih Vam se i obraćam. Počinju napadi u prvom snu te ga upućuju u Kantonalnu bolnicu Travnik 12.09.2017. zbog tranitornog poremećaja svijesti. U bolnici provodi 4 dana gdje su urađene pretrage. Dolazi kući da bi opet 20.09.2017. dobio napad te ponovo vraćen u bolnicu Travnik gdje mu se i u bolnici dešava napad, bolnica ponovo hoće da ga otpusti ali na moje insistiranje ga upućuju u bolnicu Sarajevo 21.09.2017. godine gdje provodi 18 dana. Urađene sve pretrage EEG-LABORATORIJA - magnetna rezonansa te konstatovana dijagnoza epilepsija. Zatim uvode terapiju KEPPRA od 1500 mg dnevno. Deset mjeseci od uvođenja terapije napadi se ne događaju. Nakon 10 mjeseci počinju se događati novi napadi. Ponovo je hospitalizovan u bolnicu Sarajevo te mu ponovo rade te mu povisuju terapiju KEPRE na 2500 mg dnevno te je ponovo otpušten. Međutim, napadi se i pored tako povećane terapije ponavljaju od 5-7 dana da bi ponovo 17.9.2018. završio u bolnici u Sarajevu gdje ponovo rade pretrage i povećavaju terapiju na 3000 mg. Sve ovo navodim jer ne znam više šta da radim, moj sin i dalje dobija napade, svi dosadašnji napadi moga sina su se dešavali u snu, međutim, sad su počeli da se dešavaju i u budnom stanju. Zbog toga sam primorana da tražim neko drugo mišljenje,odnosno liječenje.

S obzirom na to da moje finansije nisu dovoljne ni da normalno živim, a kamo li da privatno liječim svoje dijete, molim vas da mi pomognete. Od roditelja koji imaju iste probleme sam saznala za doktoricu u Austriji koja je već pomagala takvim bolesnicima. Molim vas da nam pomognete da prikupimo novac za Nedimovo liječenje.”

Pozivom na humanitarni broj 090 291 022 donirate 2 KM za liječenje Nedima Ramića (BH Telecom).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije