Pomozimo malenom Tariku iz Vogošće: Propisan mu lijek koji košta 200 eura

Radiosarajevo.ba
Pomozimo malenom Tariku iz Vogošće: Propisan mu lijek koji košta 200 eura
Foto: Facebook / Tarik Rovčanin

Teško bolesni dječak Tarik Rovčanin (8) iz Vogošće vratio se iz Istanbula, gdje je na klinici “Acibadem” boravio sedam dana, tokom kojih su turski ljekari obavili temeljite zdravstvene pretrage, uključujući i genetsku analizu, te propisali terapiju za njegovo dalje liječenje.

"Tarik je dobio terapiju u Turskoj pa sad moramo cekati oko dvije sedmice da terapija stigne u Tursku i nadati se najboljem. Ako sve bude kako treba za 6 mjeseci ide na kontrolu. Lijek je oko 200 eura... E,  sad koliko je u jednom pakovanju odnosno za koliko dana vidjet ćemo kada nabavimo isti. Nalazi će biti poslani u predstavništvo Acibadem klinike u Sarajevu", napisao je na Facebook stranici Pomozimo malom Tariku.

Podsjećamo da je priča o ovom mališanu potresla domaću javnost kada je prije dva mjeseca njegova majka Sanda Lier iznenada preminula u 36. godini od posljedica teškog moždanog udara. Tarik je rođen kao zdrava beba, a zdravstveni problemi su počeli s nicanjem prvih zubića, kada je imao sedam mjeseci. Tada je prvi put medicinski zbrinut i konstatovan mu je težak oblik epilepsije sa serijom od po 20 do 30 napada u toku 24 sata svakih sedam do 10 dana.

Takođe, dijagnostifikovane su mu i hernije na testisima, a u posljednjim pretragama koje su urađene, dječaku je dijagnostifikovan Dravet sindrom.

U humanitarnu akciju za pomoć mališanu uključili su se brojni mediji i veliki broj pojedinaca i kolektiva iz zemlje i inostranstva, te je prikupljena značajna pomoć za liječenje.

Svi koji i dalje žele da pomognu, novčanu pomoć mogu uplatiti na žiro račun Zinajde Lier, Tarikove nane, otvoren u Sparkase banci: 199-490-60469789-05 ili više informacija o svemu mogu dobiti putem Facebook stranice Pomozimo malom Tariku.

Pomoć se prikuplja i putem humanitarnog telefonskog broja 17006, koji je otvorila organizacija Pomozi.ba, a preko kojeg se pozivom doniraju dvije marke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije