Budimo humani: Pomozimo malenoj Azri da pobijedi tumor na mozgu

Radiosarajevo.ba
Budimo humani: Pomozimo malenoj Azri da pobijedi tumor na mozgu
Foto: Kakanj-X.com / Akcija za malenu Azru Neimarliju

NGG ”Bajramska radost” u subotu, 16. februara, ispred gradske fontane u Kaknju organizira humanitarnu akciju za pomoć liječenju Azre Neimarlije, a u sklopu humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava koja je već u toku.

Akcija će trajati od 8 do 16 sati, a svi koji žele pomoći Azri svoje priloge će moći ubaciti u humanitarnu kutiju na štandu ”Bajramske radosti”.

Azra Neimarlija je šestogodišnja djevojčica iz Kaknja kojoj je nedavno dijagnosticiran tumor na mozgu nakon čega je operisana u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon operacije, prema preporuci ljekara, premještena je u Sarajevo radi radioterapije, međutim magnetna rezonanca je pokazala da se tumor ponovo vratio te su je vratili u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je ponovo operisana.

Nakon dvije operacije u periodu od mjesec dana i saznanja da tumor ne miruje, ljekari su Azrinim roditeljima savjetovali da njeno liječenje nastave u Turskoj u Univerzitetskoj bolnici Koč, i to što prije. Prema predračunu bolnice, troškovi pregleda, magnetne rezonance i liječenja iznose najmanje 17500 eura, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi.

Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje ovog iznosa kako bi se Azri omogučila prilika za liječenje.

Svi koji žele pomoći ovoj hrabroj Kakanjki mogu to učiniti pozivom na humanitarni broj 090 291 091, čime doniraju 2 KM, donacijom preko Sparkasse Banke na račun broj 1995116054290997 na ime Emir Neimarlija, ili donacijom na štandu u subotu, 16. februara, ispred gradske fontane u Kaknju u periodu od 8 do 16 sati.

Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj plemenitoj akciji i da Azri zajedno omogućimo bolje i sretnije djetinjstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije