Poklon koji život znači: Daruj krv u Roditeljskoj kući

Radiosarajevo.ba
Poklon koji život znači: Daruj krv u Roditeljskoj kući
U utorak, 15. maja 2018. godine, od 11 sati do 17 sati u Roditeljskoj kući u krugu Pedijatrijske klinike na Jezeru u Sarajevu bit će održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv.

Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti liječenje. Stoga, pozivaju sve građane koji imaju priliku doći 15. maja u Roditeljsku kuću da dođu I poklone dio sebe koji možes pasiti život jednog djeteta.

Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!

"Moja želja svima je da nikada ne saznaju kako je ovisiti o vrećici krvi, kako je čekati da stigne gledajući svoje malaksalo I blijedo!", riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

"Dobrodošli u Roditeljsku kuću. Sa svojim vratima otvaramo vam i svoje srce, te zajedno sa Crvenim križom sakupljam okapljice koježivot znače i koje našoj djeci često zatrebaju" poručio je direktor Udruženja, Fikret Kubat.

"Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Roditeljskoj kući finaliziramo Nedjelju/Tjedan Crvenog križa, koja traje od 8. do 15. maja. Mislim da je to najljepši mogući način da pokažemo snagu humanosti. Pozivamo sve građane da se odazovu na ovu akciju. Krv je lijek, čiji je izvor čovjek, ne mazamjenui ne može se umjetnonapraviti. Jednadozapomažei do tri ljudska života, pa zamislimo onda koja je vrijednost jednog dobrovoljnog davaoca krvi. Stoga darujmo krv, u borbi za život budimo nečiji heroj. Vidimo se 15. maja u Roditeljskojkući", kazao je generalni sekretar CK FBiH, Namik Hodžić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije