Dobri ljudi, idemo u akciju: Nani Sadiji iz Srebrenice hitno potrebna pomoć

Radiosarajevo.ba
Dobri ljudi, idemo u akciju: Nani Sadiji iz Srebrenice hitno potrebna pomoć
/ Nana Sadija, Foto: Pomozi.ba
Nana Sadija Mujić iz Srebrenice izgubila je u ratu dva sina (treći sin je preživio). Izgubila je nana u ratu i muža. Danas, nana Sadija izgubila je i vid.

Sinove joj ne možemo vratiti, muža joj ne možemo vratiti, ali vid možemo.

„Nana je išla u dvije različite klinike i za operaciju joj je potrebno samo nekih 3.500 eura. Kada kažem samo, uistinu mislim da je to tako mali iznos za tako veliku stvar kao što je vid. Trenutno ne znamo koji je procenat vida koji može biti vraćen operacijom, ali koliko god da se vrati dobro je, jer nema potrebe objašnjavati koliko nam je svima važna blagodat vida“, poručuju iz organizacije Pomozi.ba, a njihov aktivista navodi:

„Sadija Mujić živi u mjestu Žanjevo (drugi naziv Abdulići) koje je oko 30 kilometara udaljeno od Srebrenice. Ja sam se prije pola sata vratio od nane i ove informacije donosim iz 'prve ruke'. Nana kaže da joj do sada nikada niko nije pomogao, ni vladine ni nevladine organizacije, samo povremeno neko od komšija, a komšija je malo oko nje, svega je nekoliko kuća u tom mjestu.“

Nana živi sama s jednim sinom, a od primanja imaju nekoliko stotina maraka invalidnine, od čega većina ode na lijekove.

Iz organizacije mole sve da podijele ovaj apel i da se svako u zavisnosti od svojih mogućnosti uključi u akciju pomoći da se ovoj ženi, koja je proživjela toliko toga, barem vrati ono što svi mi uzimamo zdravo za gotovo, a to je vid.

Svi koji žele pomoći mogu to uraditi na ispod navedene načine.

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-160-20044490-67

Za uplate iz inozemstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Za nanu Sadiju

Paypal: paypal1@pomozi.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije