! / Pogledajte spot „Djeca svijeta“ – lijepu priču o toleranciji i prijateljstvu

27. 04. 2019. u 08:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

„Mi smo djeca svijeta, mi volimo vas! Naša su srca dovoljno velika, veća i od svemira i cijeloga svijeta“ – poručuju mali muzičari i pjevači iz Bihaća sa svojim vršnjacima migrantima u svom video-spotu „Djeca svijeta“.

Okupljeni oko projekta „Sounds of Migration“ (Zvukovi migracija),  djeca i mladi Bihaća zajedno sa svojim drugarima iz Afganistana i Irana već nekoliko mjeseci marljivo pohađaju radionice i druže se kroz zajedničko muziciranje. S njima rade članovi Muzičke omladine Bihaća i muzički pedagozi iz Umjetničke škole. Upoznajući jedni druge s muzikom iz kultura kojima pripadaju, ovi mladi ljudi grade lijepu priču o toleranciji i prijateljstvu. Namjera im je da do ljeta snime album pjesama i pripreme koncert koji će pokloniti građanima grada na Uni.

Sada s ponosom predstavljaju prvi video spot za pjesmu „Djeca svijeta“, kroz koju žele reći da svakom djetetu pripadaju igra, radost, smijeh i vesele note.

Autor muzike i teksta je Adnan Busuladžić. U snimanju su učestvovali učenici Umjetničke škole Bihać, polaznici dramskog studija Mali princ, djeca iz Afganistana i Irana koji trenutno borave u prihvatnom centru Sedra i muzičari iz Haman jazz benda. Produkciju video spota potpisuju Munib Denjo Čavkić i Amir Selimović iz kuće Vision, a zvuk je sniman u tonskom studiju Amadeus kod Nemdžada Alića.

Projekt „Sounds of Migration“ provodi se u okviru Bosnia-Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) programa kojeg finasira USAID a sprovodi IOM, s ciljem zbližavanja i kulturne razmjene među djecom i mladim migrantima i njihovim vršnjacima iz Unsko-sanskog kantona.

Djeca nam poručuju: kada govoriš muzikom – govoriš srcem!

Pogledajte video

 

KOMENTARI (2)